De Batjes in drie toppers – Roeselare op zijn best

Afgelopen weekend waren het weer Batjes in de stad, jaarlijks hét moment waarop Roeselare zich van zijn beste kant laat zien met vele klassiekers als ’t Vat van Rodenbach, koopjes in de winkelstraat en de verkiezing van Miss Batjesprinses. Maar er was ook meer, veel meer! Met tal van hippe evenementen en originele activiteiten deed Roeselare er dit jaar nog een schepje bovenop.

Hieronder een lijstje met mijn persoonlijke top 3:

1. Plein Publique

IMG_4347

Plein Publique staat met voorsprong op nummer 1! Voor dit ‘festival total’ werd het Noordhof ter gelegenheid omgetoverd tot een gezellig festivalterrein. Er werd een handgemaakte reus opgetrokken en jong en oud konden er vanuit een hangmat genieten van een ruim programma aan optredens. Niet alleen muziek stond centraal, maar ook straattheater en animatie kregen er een plekje. Zo werd er op zondag een ‘Plein-Publiquekoers’ gelopen onder professionele begeleiding van Radio Mano. De ‘man in het groene hemd’ haalde het van ‘team witte sokjes in sandalen’ en kreeg een stapel vinylplaatjes mee naar huis als beloning voor zijn formidabele prestatie 😉

IMG_4292

Maar hét absolute hoogtepunt van het festival was voor mij zaterdagavond toen Shantel zijn ‘Disko, Disko Partizani’ door de boxen kwam knallen. Met z’n allen haalden we onze beste Balkanmoves boven, probeerden een ‘elegante’ sirtaki te dansen, ‘Twist- & Shouten’ ons te pletter en maakten er zo een knallend feest van! Om de ervaring helemaal compleet te maken, werd ik aan het einde van de avond zelfs plots het podium opgetrokken voor een selfie met de master himself.

Plein Publique was top! Dikke pluim voor al wie meehielp met de organisatie van dit fantastische evenement!

2. De Andere Steenweg

IMG_4346

Helemaal aan de andere kant van het centrum veranderde de Ardooiesteenweg voor het tweede jaar op rij in de Andere Steenweg. Met de slogan ‘Change to Move / Move to Change’ zette een groep enthousiaste en geëngageerde buurtbewoners de diversiteit van hun buurt in de verf. Ik ging er vinylplaatjes scoren, dronk er een hemelse ‘Creme-de-La Crema-koffie’ en spotte er fotografische pareltjes bij Pelzen.

IMG_4356

IMG_4354

3. #VANRSL

IMG_4353

 

Tijdens het Batjesweekend ging ten slotte ook de #VANRSL-promocampagne van start. In het Wielermuseum (Paterskerk) konden we bij de über-sympathieke verkoopster terecht voor een exclusief #VANRSL-t-shirt aan een Batjesprijs van 5 euro. Wat verderop in de Ooststraat kregen we een stickervel en konden we – zoals het trotse Roeselarenaars betaamt – pronken met onze #VANRSL-t-shirts in een gratis Photobooth-sessie.

 

Deze drie toppers maakten samen met de zovele andere leuke activiteiten opnieuw een fantastisch Batjesweekend dat me meteen al doet verlangen naar volgend jaar!

Bedankt Roeselare! ❤

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s