BOUGER BOUGER – ’t bougeerde van’t weekend op Trax!

Afgelopen zondag vond op de Trax-site de tweede editie van Bouger Bouger plaats. Samen met mijn ouders nam ik een kijkje op dit gezinsfestival in het teken van verdraagzaamheid. Bouger Bouger richt zich op het samenbrengen van mensen van verschillende culturen en slaagde daar voortreffelijk in. Op de verschillende podia kwamen heel wat diverse muziekstijlen aan bod. Er viel werkelijk voor iedereen wel wat te beleven. Zo werd bijvoorbeeld de ‘fuifkelder’ van de Trax-site voor de gelegenheid omgevormd tot een intiem concertzaaltje waar we konden genieten van ingetogen  piano- en vioolspel van onder andere Steven Vrancken.

Ook al was het buiten (weliswaar onder het afdak) misschien wat kouder, toch hield ons dat niet tegen om ook daar te vertoeven. Aan de verschillende drink- en eetkraampjes konden we ons dan ook opwarmen met een warme chocolademelk of pannenkoek. Bij het dessertenkraampje probeerde ik trouwens iets exotischer, Chebakia: een overheerlijk Marokkaans kaneelkoekje. Mmmmh!

Na mijn Chebakia te hebben opgesmuld, begon het (voor mij) absolute hoogtepunt van het evenement: de drumcircle. In enkele minuten tijd werd de ruimte voor het podium omgevormd tot een grandioze drumcircle. Met z’n allen (zo’n 800 in totaal) maakten we er een uur lang samen muziek door op allerlei trommels te kloppen of gewoon in onze handen te klappen. Het was echt hartverwarmend om iedereen zo spontaan te zien ‘bougeren’ en uit het niets zo iets moois te zien creëren.

Dank je wel Bouger Bouger, tot volgend jaar!

Chebakia

Drumcircle

 

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s