Expo Albert I – In de ban van de Groote Oorlog

In het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog (’14-’18) vindt er in het Kasteel van Rumbeke (nog tot 31/12/2019) een unieke tentoonstelling plaats. Centraal staat een veelal vergeten stukje geschiedenis van die ‘Groote Oorlog’, namelijk de bepalende rol van Koning Albert I en het Belgische leger.

Erg leuk aan de expositie is de opbouw ervan in twee delen. Een eerste deel bevindt zich in het kasteelgebouw zelf. Het is een meer algemene tentoonstelling die mee verandert met de gebeurtenissen van de oorlog. Toen ik de expositie bezocht, was dit deel gewijd aan de beginperiode van de oorlog, maar momenteel wordt dit aangepast naar een volgende fase. Daarbij zal de nadruk komen te liggen op het functioneren van de politiek en diplomatiek in tijden van oorlog. Het tweede – en naar mijn mening ook meest interessante – deel van de expositie bevindt zich in de gerenoveerde stallen van het kasteel en is volledig gewijd aan Koning Albert I en zijn entourage. Via heel wat luisterfragmenten en beeldmateriaal word je er meegezogen in het tumultueuze levensverhaal van deze opmerkelijke figuur.

P.S. Een bezoek aan deze tentoonstelling is bovendien ook een unieke kans om het fantastische decor van het Kasteel van Rumbeke eens van binnenin te bewonderen.

Let op: De tentoonstelling opent z’n deuren pas terug vanaf 28 oktober.

Voor meer info zie: Expo Albert I.

dsc_0005

Het fantastische kasteelgebouw.

 

dsc_0010

De gerenoveerde stallen van het kasteel. 

 

dsc_0014

De tentoonstelling loopt van 30/08/2014 t.e.m. 31/12/2019.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s